En del av Infreakoncernen

Upplands Markentreprenader grundades 2014 och verkar främst i Mälardalen med fokus på Uppsala och Stockholm med omnejd. Vi är en ansvarsfull, engagerad och konkurrenskraftig helhetsleverantör för mark- och anläggningsprojekt och våra kunder är framför allt stat, regioner, kommuner och företag.

Vi levererar en prisvärd kvalitetsprodukt, med fokus på detaljerna, till utsatt tid och med ett stort kundfokus.
Stor vikt läggs på god planering, riskbedömningar, hållbarhet, resurser och god arbetsmiljö. Tillsammans med våra beställare vill vi skapa bättre samhällsmiljöer i samklang med naturen.
Med ledorden kompetens, erfarenhet, utveckling och innovation, noggrannhet, trygghet, förtroende, god kommunikation och service bygger vi affärsrelationer som varar.
Sedan 2022 är Upplands Markentreprenader en del av industrigruppen Infrea och sedan 2024 certifierade enligt BKMA.

Infrea är en industrigrupp som underhåller, förbättrar och bygger ut Sveriges infrastruktur. Vi verkar från Västkusten, genom Skaraborg och Östgötaslätten mot Mälardalen upp vidare till Mellansverige.  Med verksamheter inom affärsområdena Mark & Anläggning samt Vatten & Avlopp förvaltar och utvecklar vi bolag med lokal närvaro och stark entreprenörskraft. Inom Infrea står dotterbolagen i fokus med rätt förutsättningar att växa och fortsätta utvecklas.

Infreas dotterbolag är entreprenörer och tjänstespecialister med lång erfarenhet av mark- och anläggningsentreprenader samt vatten- och avloppsarbeten. Det är de som anlägger våra nya cykelvägar, rensar våra avlopp, bygger våra lekplatser samt håller våra vattenledningar i trim.

Vi arbetar aktivt med att expandera våra verksamheter till fler geografiska platser samt förvärva ytterligare lokalt starka entreprenörer. Efterfrågan på våra tjänster och gedigna kompetens är historiskt god. Förutom god historisk efterfrågan finns stora kommande infrastruktursatsningar och omfattande underhållsbehov, vilket gör att vi ser Infreas framtidsutsikter som fortsatt fina.